Fórum
Mám potuněnou vlastní GL2200-424, tam se to dá jednoduše udělat bez větší rozborky, operák v preampu je celkem přístupný z okraje desky. V prvním kroku jsem v preampech na mono šavlích osadil OP275, výsledek je okamžitě slyšet, zvedne se mírně i přebuditelnost. V druhém kroku jsem osadil ještě NE5532 v pozicích za faderem, není to ale nezbytně nutné, taktéž je OZ přístupný na kraji desky. Časem jsem též vyměnil vstupní OZ u stereo šavlí 15 a 16, tam mám pro změnu tuším MC33078, může tam být i NE5532 jak je libo. Operáky v korekcích jsou "hluboko", tam jsem nechal původní TL072, výměna za lepší OZ by vyžadovala kompletní rozebrání pultu, byla by již celkem drahá a vyžadovala by pravděpodobně i silnější napájecí zdroj.
Při tuningu pracujte opatrně při odpájení původních OZ, pak doporučuju nešetřit a osadit po vyletování OZ precizní patice a do nich teprve vkládat nové OZ, usnadní to případné hledání závad. Taky neuškodí bloknout u preampů napájecí šíny proti sobě keramickým kondem 100nF, je to za kačku...
Kolegovi jsem tunil i GL2400, tam se to ale musí celé rozebrat, k OZ v preamnu se jinak nedostanete. Naštěstí je GL2400 snadněji rozebiratelná díky jiné koncepci propojovací kabeláže a hlavně díky rozebiratelné zemnicí liště. U GL2200 byste museli odcvakat zemnicí drát. Kdo bude tunit GL2200 pozor zrovna zde, zkontrolovat propájení zemí na tento drát a hlavně propájet všechny vodiče k faderům jak u desky tak u oček na potenciometerech, bývají tam studeňáky a ty lisované spoje na pájecích pinech časem moc nekotaktí. Po vychytání těchto drobností bude pult léta sloužit k plné spokojenosti. A korekce se mi také líbí víc než na Soundcraftech.
Hodně zdaru při tuningu!