Fórum
to bujak : myšleno je to tak, že hraju-li TEKKNO z mašin (synťáků a drummašin), jsem schopen ho produkovat jakkoli rychle aniž by docházelo k time stretch (posouvání zvuku v rámci frekvenčního pásma - rychleji = nahoru, pomaleji= dolů). když ale budu klasickej tuctovej makovec co rád strká kebuli do repráku a mrmlá si jak je to super, budu to matlat z gramců, v lepším případě z CD playerů. zde ale nevyhnutelně dochází právě k time stretch a tím si posouvám frekvence původní nahrávky, u dnešních rádoby tekknařů/systémáků(těch co maj i dvacet repráků, poskládanejch z maximálně dvojic stejných kusů) většinou směrem nahoru. ve finále sice mám desku , jejíž nosná basová/beatová linka je položená v rozmezí cca 40 - 80 Hz, ale s BPM 140. Když z toho udělám BPM 180 - 200, vyleze mi to celý někam na sotva 70 až klidně 120... v podstatě je jedno, jaký budeš mít boxy, protože to stejně bude vždycky akorát bučet jak stádo hladovejch krav, nikoli hrát ... proto jsou u tohoto stylu reprodukované hudby toliko v oblibě hlavně hornovité konstrukce typu scooper a spol. páč pak to teprve \\\"dává woe ten správnej tlak\\\"..