Fórum
To ale není stejný princip. Pokud bude někdo (třeba obec) rozumně dotovat kulturní provoz, tak na jeho úroveň, včetně technické, bude asi mít nějaké požadavky. Ono to podobně často funguje i u těch hospod třeba jen v pronajmutých prostorách, především když jde o něco viditelně s radnicí spojeného, například přímo v ní. Já si taky myslím, že občasné nákupy předražených "celebrit" skutečně nesmyslně vysávají peníze a "kazí ceny", tentokrát ovšem opačným směrem. Všichni známe ty létající umělce, co dokážou během jednoho večera účinkovat na několika akcích a na každé zkásnout víc než například místní bigband, který tam hraje pomalu od večera do rána a bez kterého by mohli pořadatelé tak leda pouštět cédéčka. Je to samozřejmě hlavně o lidech, jako všechno, někdo to bude dělat dobře i kdyby měl peníze nosit z domova a někdo blbě i kdyby na to měl každoročně jistých pár melounků. Já jsem nedávno narazil na jeden takový kulturně příspěvkový skanzen, kde dodneška mají kompletně všechno osvětlení hlediště žárovkami, jsou jich tam MRAKY, až po ty halogenové stavební 300W vaničky, všechno špinavé, světla málo a jako výsledek tam bylo nesnesitelných 26°C, ačkoli radiátory byly úplně studené. Taky znám případ, kde si nechali vyrobit 100kW (2x50kW Geminox) plynovou kotelnu, ačkoli v celém objektu měli jen asi 50kW v radiátorech. K tomu dokonce i jednoduché zasklení... To je taky technika a stejně jako ekonomika je jenom jedna.