Fórum

24.08.2012 00:00
#77803 detail odpovědět

2 světluška - amatér: V praxi - velikost nasvíceného "fleku" na podiu je u PARky daná pouze typem žárovky a vzdáleností a má mírně nepravidelně rozmazaný okraj. WFL také často trochu "stínují" čočkou, naopak NSP mohou mít uprostřed jasnější bod, tzv. hotspot.

"Flek" z dobrého PC má ostře ohraničené okraje a je perfektně kulatý; pomocí "zaostřování" můžeš měnit jeho velikost v poměrně značném rozsahu. Špatné PC mají v některých pozicích hotspot, nebo naopak temnější střed a setkal jsem se i s takovými, které jsou schopné "promítat vlákno žárovky", což už je hodně špatně...

"Flek" z fresnelky se od PC liší měkkým, tzv. "soft edge", jakoby "rozmytým" okrajem, odtud také označení "wash". Možnosti štelování jsou stejné a vyrobit špatnou fresnelku je docela kumšt, takže málokdy trpí nějakými nectnostmi.

Ad déšť a světla: už jsem viděl výbojkové spoty a washe (575 ROBE XT) visící na zadním trussingu střechy, skrz které při průtrži protékaly doslova proudy vody!!! To by nebylo nic tak zvláštního, kdyby ty makovice přitom nebyly ROZSVÍCENÉ a jejich pohyby se dokonce dalo směřovat, kam zrovna čůrek vody poteče, jestli např. bubeníkovi za krk... něco jako DMX zahradní hadice...

Jirka m.: dbx Driverack PX nebo PA nebrat, to je tak k JBL JRX nebo EÓNům, Rane je podle mne rozhodně jinde. Když dbx, tak aspoň 260ku...