Fórum
Problém s know-how u čínanov je podľa mňa vyriešený už dávno a to tým, že im tam celý svet nasypal ich technologie a výroby a tak ich to chtiac nechtiac naučili a všetko potrebné k tomu majú priamo doma a ešte im aj za to platia, tak sa potom nečudujme, že aj oni sa naserú a kopírujú čo príde, samozrejme že o veľa lacnejšie a zo šitových materiálov. No číňania vedia vyrobiť všetko a aj kvalitne, len to už bude drahšie, ale vedia to. Však značkové a drahé veci si tiež dávajú robiť u nich aj iné firmy a ak si aj niečo robia doma (novinky a prístroje ktoré ešte nechcú ukázať číňanom ako sa to má robiť, kôli tomu aby sa to tak rýchlo nerozšírilo a niečo na tom stihli aj zarobiť, kým im to číňania neokopčia, lebo potom to už bude o inom :-) proste je celý prúser v tejto spotrebnej dobe, ktorá núti výrobcov tlačiť náklady čo najnižšie a na úkor spoľahlivosti a číňania to vedia pekne vyčakane vyrobiť a za tú cenu? "no nekúp to" si povedia všetci menej znalý a sú spokojný, že majú za 10 kačiek niečo čo stojí 100 kačiek. Ja som pomaly už nevidel poriadny kondenzátor čo vydrží roky až desiatky rokov, ako keď som bol na strednej a začínalo sa s PMD PP06 a tie sálové PC čo som sa narozoberal a tie kvalitné komponenty v tom a špeciálne súčiastky a nehovoriac o tej mechanike a motoroch a atď. to sú veci ktoré fungujú 40rokov a viac a mám kondy Frolyt so šróbovacími prívodmi, ktoré ani dodnes nestratili kapacitu a vnútorný odpor majú strašne nízky, proste paráda. Teraz ? Málo firiem to už poctivo robí a keď aj poctivo tak sú také drahé, že si to radšej nikto nedá a ak tak možno do citlivých prístrojov na spoľahlivosť a presnosť, alebo do NASA do raketoplánu a družíc a inde sa dá bambusový šunt čo tie 2 roky ako tak vydrží a koniec. Kúpte si druhé. No čo už, najlepšie sa budú mať smetiari a recyklátori, lebo celý svet produkuje iba megatony dvojročného odpadu. Toš tak.