Fórum
Ale vůbec ne, mně je jedno, KDE je energie uložená, podstatné je její množství, že si ty kapacity výrobce navrhne optimálně rozdělené pokládám za samozřejmé. U PFC nemůžou být před ním, to je snad jasné každému, kdo chápe, co to opravdu PFC je, ale vy ho stále prezentujete jako stabilizovaný zdroj, který NEPOTŘEBUJE KAPACITY, což je z principu špatně, jde o dvě různé funkce a žádná z nich kapacity nenahradí. Nějaké čerpání 6kW po dobu 90% periody nemůžete vůbec myslet vážně, ať je v zesilovači PFC nebo není, naprostá většina energie se přenáší v poměrně krátkém úseku, kdy je je napětí i proud k tomu dostatečné, ještě jednou připomínám, že jde o druhou mocninu, při 230x1,414=325V prostě i s PFC odebíráte dvakrát víc, než při 230 a čtyřikrát víc, než při 162V (okamžité hodnoty). Takové kolísání dodávky energie nutně vyžaduje její akumulaci, protože zesilovač nemůže fungovat s dostupným příkonem v poměru 4:1 a víc. Bojler, motor a žárovka můžou, protože energii akumulují jiným způsobem, zářivka s tlumivkou to neumí, proto bliká. Vy trvale neberete vůbec zřetel na moje skutečné argumenty a místo toho si nějaké vymýšlíte, kde jsem napsal, že se od PFC obecně ustupuje ? Mně nijak nevadí PFC, jen jeho naprostá dezinterpretace.