Fórum

20.07.2012 23:32
#77152 detail odpovědět

Ano, z té "kvality JBL" je dost lidí na zvracení. Byl jsem teď u nějakých dealerů a u jednoho to řekli moc hezky - zkusili pomocí JBL nahradit "jiné bedny" a poruchovost byla taková, že se akorát naučili, že tudy cesta skutečně nevede. Je to hrozné vysvědčení pro firmu s takovou tradicí a zbytky renomé, ale je to prostě fakt. Bývaly časy, kdy to bylo OPAČNĚ, to jste zkoušeli nahradit JBL něčím jiným a měli jste problém... Není nemožné 2408 nahradit, ale nejde to zadarmo, tedy jen tam prsknout nějaký laciný driver, který pasuje na závit. To by ta bedna totiž už opravdu nebyla na nic, tam je poměrně propracovaná výhybka, která je PŘESNĚ ušitá na 2408 s jejím dost specifickým průběhem. Minimálně horní propust musí být jiná a to znamená kus kvalifikované práce na přeladění a předělání výhybky, já to umím, ale fakt se mi to nechce dělat jen proto, abych prodal další D220TI a další JBL ještě pár let se snesitelnými náklady hrálo. Nejsem jejich zástupce... Už mne ukecali na mnohem rozšířenější JRX, tam to aspoň má nějakou seriovost, u MRX to asi moc lidí zajímat nebude.