Fórum
Mám dotázek takhle při pátku, během pár měsíců budem stavět 15" basový kousky od Megatonu, EM15bass.. v počtu 12ks, tj. 6 na stranu.. Základní osazení, buďto kappa 15 LF, alternative BC 15PS76 (co je lepší?) Bude to na tekno, a prioritou - před snahou dosáhnout co nejvyššího SPL (!) - je mít alespoň v úrovni očí bedny, z kterejch je ten bass opravdu cítit, prostě řádnej "vítr" z beden :-) Lepší osazení, např. BC 15PL100 (vyzkoušeno, dobré, ale chceme ideálně JEŠTĚ VÍC), příp. PD, 154, 158, nebo RCF L15S801, a nebo uvažujeme o PD1550.. Jednoduše řečeno, na horní bedny bychom rádi pořídili něco s co nejvyšším BL;-)
Abychom těmito lepšími reproduktory osadili celý aparát je z finančních důvodů nemyslitelné, to bohužel i do budoucna, tak se ptám na tuto variantu, na straně 4 ks eko osazení buďto výše zmíněné kappy lf nebo 15PS76 (?), a další dvě s "lepším" osazením, např. ty PD či RCF, příp. BC...
Máme možnost kvalitního processingu, tedy není problém nastavit pro oba druhy basáků jinou frekvenci, delay atp.. Za další, jinou konstrukci beden neuvažujeme, především kvůli váze ale i dalším důvodům, jakožto aby všechny basáky měli stejnou konstrukci, když už ne osazení;-)
Dotaz 1: dává to smysl, není to jen nějaká naše teoretická představa, která by se nějak VÝRAZNĚ tloukla v praktické aplikaci (dole eko kappy LF, nad tim špičkové PD s větší cívkou atd atd atd)
Dotaz 2: pokud naše náš požadavek není tedy absolutně nereálný nesmysl, které z těch lepších repro doporučit pro požadavek "co největšího větru z EM15bass", mě se líbí dle měření PD154, ale prý PD158 je lepší? A co třeba PD1550? Dle měření má z těchto nejvyšší BL, ale nějaké převeliké nadšení z praxe jsem na tenhle reprák neslyšel, proč? Alternative RCF L15S801, BC 15PL100 (což je jakási sázka na jistotu, ale chcem ještě něco lepšího :-) )
Použité koncáky: zatím v zásobě RMX2450 (4x), které dáme v 8 ohmech stereo na ty eko repra, a plánujeme koupit 1x RMX 4050HD, na ty horní repra;-)