Fórum

19.07.2005 08:19
#7577 detail odpovědět

to Pierre: Já mám podobný problém - stmívače a DMX převodník - pokud možno za co nejmíň korun :)) Myslím, že nejlepší "nakupovací" variantou je už zmíněný GLP dmx 72SE, vypadá celkem schopně a cena není zas tak hrozná - moduly dělá např. Nova Lighting, ale přijdou mi dost drahé 6/12 k. za 3/4 tis., takže já osobně bych šel do GLP. Nejlevnější hotové DMX stmívače dělá asi Showtec (6k za 7500,-) prodává Audiolight. "Bastlicí" varianta je DMX převodník 16k. z ARadia, nevypadá složitě, ale je v tom nějaký naprogramovaný mikrokontrolér (nevím, neznám), který se mi zatím nepodařilo sehnat (hledal jsem na www.mcu.cz, uživatel Kosta - údajně se s redakcí AR rozešli ne v dobrém, psal jsem mu, jestli by mi nějaký mk neprodal, ale odpověď mi nepřišla). Další návod je na www.dmx4all.de(?), tam je to podobné, mk k sehnání v Německu za cca 50 EUR. Stmívače mi přijdou nejlepší z ARadia, kolega je používá na koncertech a jsou v pohodě (žádné interference). Chci si je postavit, včera jsem byl kupovat součástky (450,- vč. fixky a roztoku na DPS (dá se koupit i hotová za 120,-)) zatím bez tlumivek a triaků (potřebuji to nějak předělat tak na 2kW/k.). Ještě chci popátrat po nějakém tom "stavěcím" DMX, kdyžtak dám vědět, co jsem sehnal/nesehnal a jak pokračuje stavba :)))