Fórum
Když jsme u té Akiyamy - dobrá rada pro vlastníky DJmixů :
Asi před rokem a půl jsem pořídil jako záložní pult Akiyamu MC-E3. Všechno samozřejmě funguje tak, jak má až doposud a doufám, že i nadále, ale jedna věc mi na tom vadila a to poměrně mizerný odstup, konkrétně brumu, a protože jsem pult občas připojoval k výkonným aparaturám, tak to vystoupilo tím víc. Způsobuje to vestavěný, přesycený transformátorek, který má dost velký rozptyl elmg. pole, které se indukuje do zemních ploch na deskách. Pokud si chcete u těchto pultů odstup brumu PODSTATNĚ vylepšit a jste trochu zdatní v elektronice, je nutno transformátor demontovat ven a vmontovat do adaptérové krabičky /např. v EZK je jich spousta typů a velikostí/. Do adaptérové krabičky je nutno také vmontovat pojistkové pouzdro s pojistkou T315mA pro primár. Dále je bezpodmínečně nutno z pultu odstranit EURO zástrčku pro 230V, zaslepit plíškem a nahradit EURO jakýmkoliv konektorem, ale s ničím jiným nezáměnným - já jsem použil čtyřpólový tzv. mikrofonní konektor CANON /nezaměňovat s XLR, pozor!/, který skutečně není s ničím záměnný, nedá se ani otočit a má aretační matici. Vypínač je třeba nahradit dvoupólovým stejného rozměru a vypínat dva krajní vodiče sekundáru síťového trafa. K propojení adaptéru s pultem stačí téměř jakýkoli třížilový kablík alespoň 3x0,5mm2, kablíky s menším průřezem mají sklony k lámání, zvláště na tomto místě, kde se přívod neustále odpojuje a připojuje.
Po této úpravě jde z kvazisymetrických výstupů pultu už jen čistý šum, z nesymetrických výstupů CINCH je šum slabší, protože je zde nižší úroveň signálu.
I s šumem jsem si poradil, ale to zde nebudu zbytečně vypisovat, ne každý je zdatný v elektronice a je vybaven nářadím pro montáž a demontáž SMD součástek - celý pult je totiž osazen SMD operačními zesilovači.