Fórum
To CharlesBass: Dakujem za informacie. Ked vidim na obrazku tu tuzku, tak znovu som na hrane, co bude lepsie v pomere kvalita snimania/spätna väzba - ci dynamika alebo kondenzator. Rozhodujem sa medzi tou spominanou Betou 58 (mam k dispozicii za dobry peniaz) a Rode M3. Beta je superkardioda, Rode kardioda, takze logicky by mala byt menej nachylnejsia na FB. Minule som pouzil do kobylky SM58 a odolnost bola celkom dobra, aj som ju mohol dost priznat do monitorov. Jedine co mi vadilo bol trosku taky tupsi zvuk, samozrejme, EQ pomohol. Vseobecne kondenzator je jasnejsi, citlivejsi. S M3 nemam osobnu skusenost a nemam moznost si ho nikde vyskusat v takejto aplikacii, ale obecne ho dost chvalia od zvuku az po nachylnost na FB. Osobne najradsej pouzivam a najlepsie sa mi osvedcilo AKG C419. Je to hyperkardioda a doteraz u mna nebolo nicim prekonane. Ale, bohuzial, nevlastnim ho, nevyraba sa, v bazaroch nie je dostupny, C519 je momentalne mimo moznosti a nema uz uchytenie klasickeho stipca, co je dost velka nevyhoda, preto, teda, hladam vhodnu alternativu v danej kategorii. Dakujem za pomoc.