Fórum

Adam
28.02.2012 18:58
#75238 detail odpovědět

Dovolím si pridať pohľad na Slovensko, kde je situácia úplne rovnaká. Neviem pochopiť a vytáča ma do nepríčetnosti, keď organizátori, aktuálne končiacej plesovej sezóny, zavolajú kapelu, ktorá poberá honorár v intervale od 700 do 2000E za bežnú dvojhodinovú nárazovku na okresnom plese a technickú stránku akcie chce potom vyriešiť za 200E. Veď to je nonsens!!! A to večne kapela mešká, často problémy s prípojkou, nervy z amatérskych moderátorov, z kúta, do ktorého vás nakoniec schovali (aj na úkor predchádzajúcej dohody, hádať sa už nemám silu), a k tomu všetkému príde za vami člen kapely s otázkou, prečo nemáme monitoráka. Častokrát skutočne prídem z akcie vynervovaný a viac psychycky vyšťavený, ako fyzicky, čo všetko spolu bezproblémovo prekryje konečné uspokojenie z kvality zvuku, ktorú sa podarilo dosiahnuť, a čo je vlastne našou hlavnou prioritou. Prepotený, špinavý, ponaťahovaný zo sťahovania aparátu z 1. poschodia, po 100km ceste ráno o 8 doma zistím, že tretina môjho honoráru padla v nádrži. Robím to preto, lebo ma zvukarina baví, a ako muzikant milujem dobrú muziku všetkých žánrov. To všetko len ako hobby popri štúdiu. Pre nič iné (ako napr. peniaze) sa táto robota v okresnej lige robiť nedá. Každý si totiž myslí, že ozvučiť kapelu z rohu v plnej sále s hučákom na 250Hz je ako pustiť CD. Aké sú iné možnosti? Nezoberiem akciu ja, zoberie ju iný, sice s technikou polovičnej kvality, ale lacnejšie. Tak čo, zostať doma?!