Fórum

28.02.2012 11:21
#75202 detail odpovědět

I já jsem pod cenovým tlakem po 22 letech opustil zvučení v kulturáku. Nebylo toho málo, sic jsem tam byl lidově řečeno děvka pro všechno /např. vyhořel v některém starším rozvaděči starý černý jistič IJV, okamžitě nástup a opravit, nezajímá zda je sobota či neděle nebo to, jestli tam mám co dát.../. To ale není podstata problému. Podstata vězela v tom, že na kulturák jako ředitelka nastoupila píča, která sice v kultuře nikdy nic nedělala a tudíž neměla ponětí o tom, v jakých cenových relacích se pohybují mzdy zvukařů. Ona prostě vzala mou hodinovou sazbu, snížila ji na polovinu a jedním svým poskokem mi to vzkázala, že od toho a toho termínu dělám za tolik a za tolik.
Po pětatřiceti letech praxe v oboru, devítkou z padesátky a spoustou zkušeností jsem měl dělat jako fakturant za mzdu, kterou se sem ani neodvažuju napsat, abyste se nepotrhali smíchy.
Po poskokovi jsem vzkázal, že každý technik s delší praxí a zkušenostmi má určitou cenu a ta cena, to byla ta moje původní sazba. Takže jsem ještě vzkázal, že jestli paní ředitelka chce mermomocí přijít o zkušeného člověka, ať mi vzkáže.
No jak to asi mohlo dopadnout, že-rozloučili jsme se a nastoupil tam polohluchý zapojovač kabelů, bývalý televizní opravář. Se zbytkem pomocného personálu jsem se pochopitelně rozešel v dobrém, takže se třeba už směju tomu, že jsou na pultu Crestaudio X4 odprásklé tři šavle a zničený jeden konec CPX1500...
Takže i takto to někdy může dopadat. Navíc teď přišli o 3/4 výnosných kšeftů, jako jsou kongresy, protože už běží kongresové centrum ve Zlíně..