Fórum
Hubert: Já myslel toho Rengla, to podle mě vychcaný je, ne ani ta smlouva, ale ten princip tutlání věcí jako takový. Prostý lid je bohužel podřadný organismus a snaha o rozvoj jejich (naší) mentality a k podpoře kultury není ani druhořadé, ale až v druhé desítce na žebříčku priorit. Bohužel, protože kultura a vzdělanost v dlouhodobém měřítku šetří náklady a podporuje kvalitní život. Nyní je prvořadý obchod, ale tak to bylo vždycky, ne ? Řekl bych, že počátečním východiskem ke zlepšení stavu věcí je opravdová zodpovědnost našich zastupitelů a radních a vůbec celé té smetánky - nějak zaonačit, aby ty peníze, které garnitura z úřadů promrhá, šla z jejich kapsy, protože teď už ani basa není strašák. Já zasedám jako nejmladší člen v jakési komisi a tak nějak pozoruju, že to rozdělování peněz a dotací v podání vládnoucí koalice (ODS) vypadá jako adrenalinová počítačová hra. GAME OVER - PLAY AGAIN ? - YES. V samotné komisi sedí lidé (i z ODS nebo socanů nebo jiné barvy nebo bezbarví jako já), kteří jsou úplně normální a mají podle mě názory naprosto logické a když ne, tak je debata na dané téma v naprosto slušné rovině a občas je i sranda. Nápady pak zařízne až rada :) Ale jak píše Petr V., to napadání papalášů nikdy ničemu nepomohlo a nepomůže a když se člověk nad tim zamyslí a schladnou mu kladiva, tak jim je těch našich starostů a tajemníků a já nevím co ještě, docela líto. Oni jsou vlastně taky jen loutkou ve větším divadle a třeba ten Rengl, jedna bába povídala, že to je kamarád p. Tluchoře, tj. rozkazy shora... Co s tím asi tak starosta má dělat ? Pokud chce a chtěl pro město něco udělat, musel Rengla schválit a šup a už je v tom. No, já bych to jako zaměstnání mít rozhodně nechtěl :) Ano, mohl kandidovat za nestraníka a nebýt závislý. No jo, jenže to by se tam ani nedostal, protože prostě neni dost známej a neměl love na masivní letákovou kampaň :) Slibuju, že už to tu nebudu zasírat..