Fórum

10.02.2012 11:15
#74858 detail odpovědět

Kde v Třebíči to bylo??? nevím jak v Lucerně, ale v menších sálech si za ten "příšerný kravál" většinou může sama kapela A. K. - věř, že v prostoru pro méně než 1000 lidí se při stažení masteru na pultě na 0 nestane nic jiného, než že zmizí kopák a zpěv... Bohužel. Razantní bubeník s tlustými plechy a neuvěřitelně agresivním virblem = okouřená kytarová komba (samozřejmě hrající kytaristům "do kolen") rovněž s agresivním zvukem = pekelnej rámus už z podia. Když kapela zahraje, má člověk tendenci se přikrčit a vtáhnout hlavu mezi ramena.

Leckterá metalová nebo coreová parta hraje potišejc.

Přehlušit to (tedy dostat tam vokály) čímkoli s výkonem pod 2x10kW je v podstatě nemožné... Navíc vokály jsou dost tiché = okulené odposlechy spousta přeslechů ze zpěvových mikrofonů = další bordel, který to celé znečitelní. Popravdě Jesovi za FOH pultem tuhle kapelu vůbec nezávidím a pokud jsem seděl za monitorákem, zachraňovalo mne jen to, že Anna má IEM.

Já si taky nemyslím, že (na z mého pohledu v podstatě popinu) je to takhle správně, ale muzikanti to tak chtěj a těžko bude zvukař něco učit staré páky, jako je Guma Kulhánek - prostě to tak maj. Když Ti to vadí, tak si vem špunty nebo si jdi sednout do baru, to je Tvoje nezadatelné právo. A pamatuj: "když je to nahlas - stárneš!"

Jako vždycky je to o tom, že zvukař může jen to, co může.