Fórum

28.11.2011 12:47
#73459 detail odpovědět

Oba operujete spoustou téměř, fakticky, odhadem, v podstatě, zkuste to vynechat a odpovězte na tu prostou otázku z mého posledního příspěvku. JAK JINAK, NEŽ ZVÝŠENÍM INDUKČNOSTI KAŽDÉHO VODIČE V PÁRÁKU TO MÁ FUNGOVAT. Potom snad pokročíme. Zatím všechno stavíte jen na tom, že já snad nechápu, že pro zkroucený pár vodičů a užitečný signál na nich je situace lepší. To je ale samozřejmé, jinak by přece vůbec nemohlo jít o opatření ke zlepšení odstupu. Já jen namítám, že jeho nepříznivé vedlejší efekty jsou značné a bez důkladného ověření i těžko odhadnutelné. To, co se jeví jako zanedbatelné při dosavadních měřeních, může být při skutečném použití velký problém, protože ani ty odhadované čtyři řády v audiu moc nejsou a dva a tři už by byly hrozně málo. Karle, z čeho si myslíš, že vycházel ten můj odhad, že 0,1H je asi tak nejmenší hodnota, které je potřeba dosáhnout ? Fakt si můžeš myslet, že ausgerechnet já si to neumím spočítat ? Máš dojem, že těch 30ohmů už je dost, aby se rušení i na 50Hz výrazně omezilo ?