Fórum

08.11.2011 09:53
#73056 detail odpovědět

pavel s:
mě jde jen o to poradit, která z těch dvou bashoren bude "lepší", příp. obecně, jaký mám očekávat rozdíl (např. jedna bude citlivější dole, druhá výš apod.) Rozpočet bude tak akorát na ty 18PS76, tak s tim taky asi nic nevymyslíme, samozřejmě že třeba RCF L18S801 by se mi líbilo o mnoho víc ale to je prostě nereálný sen, hudbou si nevyděláváme;-)
Očekávané dělení 100Hz, středovýšky už máme (2x12"BC v manifold + 8"RCF horn + 1"BC = dostatečné:-) ) Jak už jsem psal, použití na techno, takže není asi úplně potřeba aby ty bashorny hrály nějaký infrabasy;-)
V současné době máme na straně 4ks EM15bass, a jednoduše potřebujem něco, co hraje víc, i na spodu, a především jde o tu váhu jak už jsem psal, tj. např. MT18SUB je těžký už nad limitem (každý kilo dolu je pro nás důležitý, bohužel i ze zdravotních důvodů), nehledě na fakt že zmiňované horny budou hrát podle mě dostatečně citlivě, teď jde jen o to, jestli může někdo poradit, které z těch dvou horen by dal přednost..
Ta 1. horna je plánek od Petra V., ta druhá od E-miho z hypexu.. (viz můj předchozí příspěvek)
PS: samozřejmě byla i varianta nechat si ty 15" megatony a osadit je něčím lepším, ale podle mě je to horší cesta, ono např. 15PL100 bude hrát jistě pěkně ale je to už taky drahý, nehledě na fakt že 4 ks budou pořád hrát míň než 4 ks těch 18"