Fórum

05.11.2011 18:56
#73021 detail odpovědět

Na blikání obvykle ani žádný DMX pult potřeba není, protože samotná světla mají v sobě mikrofon a program s několika způsoby reakce na zvuk. Aspoň ta, co znám, protože je prodáváme a už jsem to třeba i použil. U nás značky Varytec, Ignition, je to takové laciné poloprofi, máme to třeba v kině pro akce v kavárně a kupodivu to svítí a přes ošklivé zacházení převážně funguje. Co naopak nesvítí vůbec, to je taková sada asi čtyř čtvercových panelů, mám dojem, že my to nevedeme, ale inzerovat jsem to viděl všude. To si přivezla nějaká kapela a nešlo na osvětlovaném místě ani poznat, jestli to svítí, natož jakou barvou. Samotný panel samozřejmě vidět byl, ale to je jaksi málo... Na ty kuličky a loužičky lepicí páska nezabírá, to se musí nejdřív odškrábnout, což je kdesi v té dutině mazi magnetem a pólovými nástavci docela problém a bronzové nářadí není běžná věc. Ocelovým se tam dělat vůbec nedá. Já jsem zažil, že se v reproduktoru uvnitř začaly (možná přestálým žárem) odlepovat porůznu kusy lepidla, které k sobě jednotlivé díly drží a je tam samozřejmě od výroby nateklé. To bylo peklo, protože nešly mezerou vcelku ven a navíc se to opakovalo. Dělit je uvnitř na menší a ty vytahovat hodně připomíná tu výměnu ventilů výfukem ze známého vtipu.