Fórum
D-line - nevím, taky jsem to jenom viděl na videu, možná se někdo rozdělí o informace z výstavy nebo nějakou další osobní komunikaci, na stránkách RCF je toho relativně málo i o tom "sloupu" TTL11, který už má i stanovené ceny a byl jsem na vážkách, jestli mám aspoň jednu sestavu pro mono objednat. Ano, impedanci reproduktoru sice jde upravovat rezistorem, ale nevznikne jeho dvojče s jinou impedancí, nýbrž úplně jiný reproduktor, asi ze všech hledisek mnohem horší, takže je to blbost. Já se tedy anketami do jisté míry občas i řídím, ale ne zas tak prvoplánově, abych se ptal, co mám dělat - a nikdo jiný to taky nejspíš nepotřebuje. Ze zvědavosti jsem se podíval na ten jumper J2 v ART PDB a nedělá nic, respektive připojuje primár trafa ke kroužku (Ring), takže bez něj by to nefungovalo vůbec, se Sleeve není propojené vůbec. U dPDB je zbytečný, protože tam upravili tišťák a přidali k němu paralelně cestičku. Co je ale celkem zajímavé, to je nejednotné zapojení "ground lift", u dvoukanálu zůstává s kostrou spojený kolík 1 XLR, kdežto u jednokanálu to jsou Sleeve vstupních jacků. Možná to ale jen někdo přehodil... Pasivní Megatony používají první, pasivní Sirusy druhý způsob. Tedy pokud jsem se tady do těch rozebraných diboxů moc nezahrabal.