Fórum
Ad debata o kopaku: Ja spis mam pocit, ze spousty kolegu prave na nem stavi celkovy obraz produkce,nebo demonstrujou silu aparatu. Sam jsem asi driv taky takovej byl.Z toho co znam,az na vyjimky je tohle nesvar velky casti (nejen)zabavovejch zvukaru. Kopak a zpev a nazdar, zbytek bordelu vam proleze pres predni mikraky a cely se to zasmouli do jednoho shluku, ze kteryho kdyz to dobre dopadne, vyleze neco radoby stravitelnyho pro publikum. Moje kapely, pro ktere pracuju, maji za kepelniky lidi, kteri, ac kravalisti, o vysledku svy prace na podiu premysleji a maji jasnou vizi, jak by si predstavovali zvuk dole. A ty vize se mi zpocatku ani trochu nezamlouvaly a mimo jine byl predmetem prave kopak.Prakticky me zlomilo par celonocnich debat, par koncertu zanrove podobnych \\\"velkych\\\" kapel, abych sam prisel na to, jak bych to mel asi delat a byl vnitrne spokojenej s vysledkem a umelci, potazmo chlebodarci, byli spokojeny. Takze hodne zesiroka receno se po me chce, abych mel basu pod kopakem, nakomprimovanou ranu na virbl, postavit to na kytarach a hlavne z toho nesmi trcet hlavni zpev, ten musi bejt zasazenej do celku. Muzu vam rict, ze je to kolikrat boj.Mluvim o zanru rock, hard´n heavy atd...