Fórum

26.09.2011 15:36
#72001 detail odpovědět

Pako: s tím trochu chaotickým střídáním nástrojů máš pravdu, každá skladba má pak tendenci hrát jinak a pro demonstraci zvuku to není optimální. Příště se polepšíme;-) Pokud máš pocit, že kapela měla špatný zvuk z podia - mně to tak zlé nepřišlo, spíš mi hrozně vadil dozvuk odrazem od plátna a střechy podia. Bicí hrály špatně,ale to je zkrátka bolest "erárních!" bubnů, které neměl nikdo čas ladit, mají "jeté blány...

na druhou stranu oboje patří k běžným věcem, se kterými musíme bojovat - kolik kapel ná dobrý zvuk na podiu? Dvě z deseti? O akustice "zaplachtovaných" podií venku nebo o holých ratejnách v sálech nemluvě...

Jirka m.:

- Ano, všechny nahrávky byly na vypnuté korekce. Mimochodem pochop, že i já a Zdeněk jsme zvukaři a že nás to srovnání taky zajímá, a abychom zkoušeli těm horším bednám nějak pomáhat, ladit na ně nějaké EQ - tomu nevěř, na to fakt nebyl čas, byli jsme rádi, že jsme to všechno stihli postavit a nadrátovat...

Jiří E:

ono u těch Eastparků a u bigbítu obecně se samozřejmě mnohem víc prosazuje zvuk z podia, takže to co leze z aparátu pak není tak markantní (často po stažení masteru i na cajku o desítkách kilowatt jenom zmizí zpěvy a šlapák...)