Fórum

26.09.2011 15:22
#71995 detail odpovědět

tak se objevují první připomínky - takže:

Jiří E: naprosto dokonale nastavené byly v podstatě jen aparatury EAW KF740 a 730- však také Míra z FOR SOUND ztrávil jejich měřením a "tuněním" na místě několik hodin. Jistě by i z některých dalších systémů (třeba WIDELINE QSC) šel dostat ještě lepší výsledek, jsou tu ale některá ALE: 1) to bychom na tom museli nechat několik dní, zatímco my začínali navážet v pátek ráno 2) aktivní systémy jako je TTL33 si zákazník kupuje proto, aby "zapojil a hrál" a nepředpokládám, že by před ně chtěl předřazovat speaker management a "na kšeftě" tunit - převádět pak takovýto vytuněný zvuk na DEMU by mi přišlo nefér. U KF740 je to v pořádku, když bude velká rentálka instalovat festival, tak měřit a dolaďovat MUSÍ.

Proto jsem se ani nesnažil zasahovat korekčně do zvuku po přepnutí ze systému na systém, jen jsem doháněl poměry nástrojů. Mám zato, že pro mne i pro posluchače bylo podstatné slyšet právě ten rozdíl v témbru zvuku, i když se to někdy mohlo zdát "ošklivější" - např. WIDELINE se pak jevil poněkud "pod dekou"...

Jirka M.:
- s těmi antifeedbacky je přim předvádění trochu problém: při každé změně by se musely nechat zresetovat a znovu najíždět, za druhé pak těžko posoudit, co je zásluha AFB a co aparatury

- routování "speakonem" lze realizovat jen stěží, když cca polovina systémů je aktivní, tj. s vestavěnými zesilovači, a pasivní boxy jsou pro změnu vícepásmové, buzené různými procesory se specializovanými presety. Takhle jednoduché to není, Jirko.

- s tím nastavováním LA máš ovšem pravdu, viz co píšu výše.