Fórum

23.09.2011 02:31
#71880 detail odpovědět

Tak já to sice vidím z opačného konce, prodáváme techniku, sám jsem technik, zvučit bych nechtěl ani za zlaté prase. Technika JE limitující faktor, podmínka nutná, nikoli dostačující. Ovšem jelikož posuzování výsledku je možné prakticky jen subjektivně, tak dobrý dojem rozhodně spíš zanechá kvalitní zvukař na horším aparátu, než naopak, to je bez diskuze. Nemyslím, že by šlo rovnou o nějaké umění, ale minimálně o dobře zvládnuté řemeslo ano. Podle mne k němu patří i ta "elektrykařina", protože to prostě funguje na ni a absolutní neznalost rozhodně nikomu nepomůže v ničem. Já bych v této rozepři pokládal za nejzajímavější, že snad VŠICHNI jste ochotní podporovat jednoho malého zvukaře s domorobo červenými Beymami a noname kdečím, kdežto na lidi se slušným značkovým aparátem jste se opravdu vrhli, jako na nějaké kazišuky. V tom možná je celé jádro pudla. První vás na kšeftech neohrožuje, proti X a XX a XXX nic nemá. Aparát z RCF 4PRO a TT už ano, ten klidně sebere kšefty kdekomu a jak je vidět, opakovaně a to fakt zabolí až v peněžence...