Fórum

13.09.2011 22:38
#71626 detail odpovědět

Když úplně odvoláte ten šum, tak já uberu asi tak 50% s hřebenovým filtrem. Kromě něj tam samozřejmě jsou i další jevy, ale šum prostě ne, ten na tom grafu je až někde o pár oktáv vlevo anebo o pár desítek decibelů níž a není žádný důvod se jím vůbec zabývat. Co se týká té mřížky, tak věřte starému praktikovi anebo si ta měření udělejte znovu sám a dáte mi za pravdu. Jde o signál zpožděný odrazem, proto je závislý i na tvaru horny, tlumení mezi mřížkou a přední stěnou bedny atd. Ne že by k žádné difrakci nedocházelo, ale na tu zabírají zase jiná opatření. Tohle je všechno praxe, jedině ta může teorie potvrzovat nebo vyvracet. Než jsem to udělal, tak jsem si klidně mohl myslet to, co vy. Možná i myslel, nepamatuju se. A rozhodně to není o hovně, já bývám dodneška překvapený, jaké detaily ty opravdu dobré firmy řeší a PROTO jim to tak hraje. Je to všechno práce, poctivá práce a ne jen bezmyšlenkovité prodávání toho, co zrovna mám, komukoli, kdo si zrovna chce něco koupit. Uznejte, že jste s tím opravdu trapní, když po každém dotazu na cokoli vyskočí Šafařík a hned cpe Avant nebo Behringera, podle toho, jestli má nebo dotyčný peněz víc anebo míň. Pak se tam někdo zjevně poučený na něco zeptá a vy vůbec nevíte, co odpovědět (zesilovače v Avantech) anebo mlžíte. Tyhle dva světy vedle sebe nemůžou jen tak koexistovat, buď to vyhraje váš přístup anebo můj. Nemůžeme si zákazníky rozdělit na blbé a chytré, protože oni se nedají. Kdybyste neměli ten nešťastný nápad, stále se porovnávat s RCF TT (s ničím jiným to ale nešlo, protože je to levnější), tak jsem nad tím ještě mohl mávnout rukou, ale tohle už bylo moc. Viděl jste někdy o kolik jsou ty reproduktory i zesilovače v TT dál, než Avant ?