Fórum
Ten šum jsem použil jako slangový výraz pro tu křivku ve stylu "zašuměná křivka" (podle jejího vzhledu), stejně jako vy používáte hřebenový filtr pro něco, co jednak jako hřeben nevypadá, druhak to vzniká celou řadou různých mechanizmů, než součet přímého a zpožděného signálu. Mimochodem, vámi zmíněný vliv mřížky je takřka učebnicovým příkaldem difrakce.
K lekcím kdo komu se nebudu vyjadřovat.
Ad vzdělání - sám víte, že člověk se vzdělává spíše životem, než ve škole, ta jen člověka trochu směruje. Vaše kvalifikace určitě také ze školy nepochází a absolvované školy o člověku vypovídají jen zřídka...
Mimochodem, víte, že MLS vlastně nemají, kromě jednoho jediného případu, v reálu ploché spektrum ála bílý šum? Docela zajímavé :o)
Ještě Vás ocituji:
" Efekt se stále jmenuje "hřebenový filtr", protože nic jiného to lépe nepopisuje a že to na obrázku v učebnici vypadalo jednodušeji, to nezmění."
Efekt se jmenuje difrakce, konstruktivní a destruktiní interference více módů, vzniklých na membráně, nebo vybuzených ve zvukovodu atd. Říkat všemu mazácky "hřebenový filtr" je trochu alibistické a silně zjednodušené. Navíc hřebenový filtr se NIKDY nemůže projevit prodlouženým dozníváním na vodopádu, tam jde o dokmitávání vybuzených módů, což jě něco zcela jiného, než sčítání jednoho signálu se sebou samým. U hřebenového filtru nemá co dokmitávat.
Nicméně zabíháme někam úplně jinam a zcela zbytečně. Vy máte za sebou dost dobře odvedené práce. Ač nemám osobní zkušenost, nemám důvod o kvalitě pochybovat. Já už mám také něco málo za sebou a myslím, že se nemám za co stydět. Proto myslím, že nemáte za potřebí podobné reakce, jako je to vaše zbytečné vzplanutí nad zvukařinou, kdy z kontextu vypichujete věty, domyslíte si je podle vašich potřeb a pak se tady dost nekorektně vyjadřujete o marketingových činnostech jiných firem, které si nezadají se "spikleneckými teoriemi" :o)
Vždyť je to celou dobu v podstaně o....... lepší jít na pivo :o)