Fórum

CharlesBass
11.08.2011 09:10
#70999 detail odpovědět

No na klice je poměrně velkej průměr, a většinou je u US dvojitá, kde druhej řemen pohání servo a AC. Zde určitě. 4ks alternátorů 12V/350A mají tedy skoro 17kW. Má tam ještě 10 ks akumulátorů 110Ah, který každý dá proud až 5kA, takže má uležených na dobu jedné hodiny zhruba až 600kW. Pak celkem údajně 22,6 kW RMS v zesilovačích. Ten SW má 20kW, čemuž bych snad i věřil. Mě spíš udivuje, že i takovejhle výkon furt jede na 12V :) Pokud by tu flotilu altiků nahradil jeden, kterej by měl 230V, to by pak pomocí zástavby klasického PA se dostali na mnohem lepší parametry za zlomkovou cenu. Ale o tom autohifi není, to vím. Jen to v takových rozměrech nechápu. Já kdysi vezl v Renault Trafic dva ks SW 2x15\\\" od Dexonu (byly v tom ale myslím Kappy). Nenapadlo mě nic jiného, než je provizorně napojit na druhou dvojici výstupů autorádia. 2x40W, zvuk sice příšernej(fullrange), ale vyrovnalo se to kdejakýmu buchalovi (buch-buch -> buchal) kterej ve svým Golfu se snaží působit hlasitě. V otevřeném okně mi vlasy dělali podobné věci co ten telef. seznam :D