Fórum

02.08.2011 15:58
#70817 detail odpovědět

Ahojte, mam takove male PA jeden subbas+dva satelity. Signál je vzatý přes crossover do dvou zesilovačů ESA-206 (2x200W), jeden zesilovač do subbasu a druhý do satelitů. Žádný zázrak, ale do hospody to stačí a zvuk to má docela čistý, i když zdají se mi někde ukradený basy (zřejmě kolem 100-300Hz).

Napadlo mě povylepšit satelity. Jsou v nich po dvojici český repra ARO-7904 (50W, 4 ohm) zapojeny seriove a tweeter Selenium ST304, oboje přes výhybku. Zvedat výkon nechci, prostě jenom účinnost, hlavně aby jestě víc vylezl lidský hlas. Tak mě napadlo vyměnit ty ARO-7904 třeba za Selenium 10PW3. Ty jsou 8 ohm, tak bych je dal paralelne. Tim by davaly zatizeni 4 ohm, coz o trosicku vic vybudi zesilovac - to je snad taky dobře. Sice se tim zmeni rovnovaha zatizeni stredy/vysky, ale rikam si, že výšky si můžu přidat na mixu nebo crossoveru a nebo prostě budou pořád stačit.

Mohli byste mi prosím k tomu něco říct? Jestli to neni blbost, jestli se dočkám viditelnýho zlepšení účinnosti, nebo doporučit jiný repro. Do ničeho nákladnějšího nebo složitějšího se mi nechce. Díky