Fórum
Nechal jsem si sem dovézt jednu ART310-A z poslední dodávky, o které tady byla nedávno řeč. Starý kus nemám a ani jsem žádný hodně dlouho neměl v ruce, natož před měřákem nebo rozebraný. Máme je sice v kině, ale není důvod si jich jakkoli všímat. Není tedy celkem šance, že bych zaznamenal nějaké nuance ve vzhledu anebo zvuku, takže jsem prostě proměřil, co se jednoduše dalo. Výsledky asi hodíme sem nahoru. Stručně - od roku 2005 někdo trochu srovnal EQ, takže hrají rovněji, výšky z toho tolik nekoukají nahoru. Nevím, kdy se to stalo a není úplně vyloučené, že něco z toho má na svědomí změna v provedení driveru, ale spíš tipuji na elektroniku. Samotný driver jsem neměřil, nechtělo se mi to zas tolik rozebírat. 10" jsem venku měl, vypadá a podle T-S parametrů by měl být až na hologram shodný, ale má rovnější středy a výrazně lepší CSD, takže do něj asi taky trochu mákli. Jak říkám stát se to mohlo kdykoli mezi 2005 a 2011, nebýt toho příspěvku, ani bych neměl žádný důvod se zrovna k této bedně vracet. Sice jsem se chtěl podívat i na elektroniku, kde jsou nějaké vizuální rozdíly, ale nijak urgentně to nevypadá, větší trafo není apriori podezřelé, nic nebručí, ani hodiny zapnutá bedna se vůbec neohřívá atd. Mám z té bedny stále stejně dobrý a možná i lepší dojem, než když byla nová.