Fórum
Původ zboží je celkem důležitá věc a pokud se pamatuju, tak byl udávaný například u Adama Halla pro každou prkotinu zvlášť. Takže nějaké odhady podle toho, kde je co nalepeno, asi nemají cenu. Hologram mi ale něco připomenul - mně bylo k smíchu, že ho B&C dává na krabice s reproduktory. Pak jsem ale viděl "DE25" z "německé bedny", tedy driver ze všeho na světě nejvíc připomínající DE25 a s podobným označením, z bedny, která se sem vozí asi přes Německo. Musím říct, že samotný driver se dá odlišit na první pohled (pokud víte, jak originál vypadá do detailu), není na něm stejného kromě šroubů vůbec nic, evidentně je vyráběný úplně jinde a jinak (například odlitek zadního deklu, fázový korektor, strojní opracování pólů). Ovšem membrány jsou od pohledu úplně stejné, dokonce i značení na nich je napodobeno (s chybou, ale na tu laik nemusí přijít). Jiný je materiál membrány (pouze při přímém porovnání, je tlustší) a hodně jinak to hraje jako celek (membrány jsem neprohazoval, ale bude to v tom rozdílu jen jedna položka). Takže já si umím představit, že si někdo někde možná omylem koupí padělky místo originálů, protože " cena byla dobrá a podle ceny se hledalo". Rozhodně se ale takové věci nedějou u oficiálních zastoupení a už vůbec ne u originálních výrobců. Mimochodem potíže s konektory jsme už u RCF měli, ale nebyly to "noname", nýbrž pravé Amphenoly, jejichž kompatibilita s Neutriky byla poněkud slabší...