Fórum
Zdravím, rád bych znal váš názor na zvuk do menšího klubu, hraje se tam elektronika všeho druhu. Parket má nějakých cca. 6x6 metrů, a nízkej (max. 3 metry) klenutej strop, ze tří stran je okolo zeď, bedny v koutech. Ze čtvrtý strany pokračuje místnost s barem, tak 10-15 metrů dlouhá \\\"nudle\\\". Momentálně je tam zvuk od Cerwin-Vega, 2xT-250 plus 2xT36/750 subbas, bez procesoru (jen analogová výhybka Rane AC-23S).
Uvažuje se o novým zvuku a pro ten prostor by se mi líbila kombinace 2xEAW 5394 v Bi-Amp, a 2xEAW SB180zP. Myslíte že je to co do kvality výslednýho zvuku slušná sestava? Nebo (má-li někdo srovnání) byste nahoru dali radši vychvalovaný EAW JFX590i? Je mezi nima slyšitelnej rozdíl, nebo je to spíš o tom, že JFX jsou vhodnější na transport, a u pevný instalace je to plusminus fuk? Samozřejmě má-li někdo lepší nápad za podobný peníze, nebo podobnej zvuk za míň peněz, sem s ním ;-) Cílem je kvalitativní posun směrem k lepšímu zvuku (resp. aspoň takovýmu, jakej měl ten současnej zvuk za mlada :) ).
A ještě co se týká zbytku... Tam bych rád Rane RPM-26z (nebo možná nějakej lepší DriveRack kvůli panelu). Otázka je co s koncema. V klubu je 2xQSC GX5, který bych v ideálním připadě posunul na středy a výšky (na každým z nich jeden kanál na středobas, druhej kanál na výšku). Moc se mi to nelíbí, ale je otázka jestli bude ochota měnit rok starý zesilovače, holt to byl hurá styl... Bude to hrát slušně, nebo to bude chtít fakt vyměnit za něco vhodnějšího (tj. co by bylo adekvátní k novým bednám)?
Na spodky připadá v úvahu buď úplně ekonomická varianta - QSC RMX 1850HD v můstku (ze který mám ale strach o výsledek), nebo přitlačit. Pak bych se rozhodoval mezi RMX 4050HD, PL 340 nebo CX 1102. Co byste použili jako adekvátní konec?
Uvítám jakýkoliv komentáře, postřehy, doplňky... Snad nejsem úplně mimo :) Díky!