Fórum

CharlesBass
05.07.2011 19:26
#70182 detail odpovědět

Dan: myslím, že to EXka nebyli. Naopak možná nějaké bedny s modulem s horší účinností, takže zakrýt žebra před sluníčkem bylo skutečně na místě. Nevím, zas tak jsem pódium nevizitíroval, ale manipulace s jednotkami jsem si povšimnul, možná to nebylo kvůli sluníčku :) Ale i tak je, dle mého názoru, proti rackovým produktům na přímém slunci v nevýhodě. Ostatně, lze si za mírně zvýšenou cenu pořídit jednotku EPAK i v rackové verzi ERACK. Je to fakt detail, tak jsem to i chtěl pojmout. Ono pokud v tom jsou účinné zesilovače, moc se to asi hřát nebude.

Pavel M. Nojo, to je jasný, ES je proti tomuto případu v definitivní nevýhodě, ovšem je to myšleno jako aktivní systém. Takže důsledek poruchy je stejný jako u standardních aktivních systémů - KX, RCF, aj. Tam taky člověk s konkrétní bednou nic nenadělá, nicméně asi neodejdou čtyři bedny naráz. Ale i tak pak už jede jen jedna strana, což je némlich to samé, jako v případě poruchy u ES. Těžko by na to člověk připojoval externí zesilovač :) KX vyjde cca na 160000 Kč, což je cca cena basů u RCF. O to by možná nešlo, spíš je RCF 2x výkonnější a i 2x rozměrnější, to už je spíš trochu jiná otázka, kde to bude hrát. Pokud je priorita skladnost, šel bych do KX, slyšel jsem to v sále a i venku a hrálo to víc než dostatečně.