Fórum
Jinač větší problémy jsou s odposlechy, kde se bojuje na malém prostoru. PLB2122 které občas hodím na odposlech se nějak moc neosvěčili. Lepší výsledek dávají dvě Precision Devices PD P12-150 1\\\" driver DE10 A9090m, a to hlavně díky svému zvukovodu. Zase je problém že se to nemůže moc hulit a to hlavně když se zvučí metal. Chtějí všude všechno a nahlas. Co se týče ozvučovacího prostoru, tak si umím představit tak max 500lidí, aby se s tím dalo uhrát více pak je třeba věšet, nejlíp pak vykrýt předky třeba TT25 a k těm 4spodkům přihodit další 2. Mě to na mé akce na 99% procent stačí. Dále mi trochu vadí směrovost, ono 60 stupňů není nic moc, pokud se dají vrchy dál od sebe tak vznikne celkem díra. Takže pak v ose vrch ostrý a bas plochý, u prostřed zase méně ostré a bas hluboký a silný. Dávám si více záležet na rozmístění a dá se tím hodně ovlivnit, ale bohužel to někdy nejde. Ohledně basů SUB18, jsou laděné na 35Hz, na rock je to celkem nízko. Dá se sice trochu pomoce DSP ale charakter zvuku to nezmění. Pokud někdy půjdu do jiných basů tak zvolím ozvučnici typu bandpass. Slyšel jsem minulý týden aktivní Dbtechnologies s 18\\\" a 1000Wat zabud.zesákem v ozvučnici bandpass, nad tím RCF6001, hrálo to opravdu pěkně. Bas tak krásně kopal, u SUB18 to tak prostě tak nekope. Na laboraci se zvednutím ladění jsem zatím nemě čas ale stejně by to pomohlo jen částečně. Je stále co zlepšovat :-)