Fórum

20.06.2011 06:50
#69939 detail odpovědět

Protože tady nedávno padl můj nick, tak bych měl asi reagovat. S pajcovanými konci Chevin Research a Lab Gruppen jsem se zatím nesetkal, zato jsem se setkal se zesilovačem CA18 jisté firmy z Vyškova u Brna. Evokuje to slavné a spolehlivé zesilovače řady CA od firmy CrestAudio, ale chyba lávky. Vzhled téměř identický, jen váha zhruba o polovinu menší, obvodové řešení naprosto odlišné od původní CA18, ale co hlavně - podezřele nízká cena i proti použitým originálům CrestAudio CA18 a hlavně poruchovost. Měl jsem tady už dva, oba osazené v podstatě tím nejlacinějším a nejhorším čínským šrotem=výsledek je nasraný zákazník, protože dotyčná firma z Vyškova na nějaké reklamace doslova sere a dělá mrtvého brouka. Ovšem něco podobného už tu bylo - Cimbala před lety prodával poměrně drahé konce polské výroby, ke kterým nebyl schopen ani ochoten zajistit jakýkoliv servis. Takže pozor na tyhle individuální dovozy z hlavně z Polska /Čína, to je jiná kapitola/. Ostatně pokud si koupíte jakýkoliv konec např. DAP a posere se Vám /velmi pravděpodobné/, zašlete přístroj na reklamaci a bez problémů čekáte dva měsíce, než Vám přístroj milostivě vrátí bastlířsky opravený. Na jakoukoli zákonnou lhůtu na opravu tyhle malé firmy serou, podstatné je, že z vás vytáhli peníze a spoléhají na to, že zákazníkovi se rozhodně nechce absolvovat anabázi se soudy, znaleckými posudky apod.
Ke koncům Crown řady CE: celá tahle řada je neskutečně odfláknutá, neskutečně poruchová a nebýt toho, že je to Crown, tak bych si řekl, že je to nějaká lepenice typu QSA z Vráblí. Tyhle konce jsou schopny jakžtakž přežít a existovat pouze do zátěže 2x8 ohm, už čtyřohmová zátěž jim dává docela zabrat a díky tomu, že mají zcela debilně vyřešené chlazení, přehřívají se, koncové tranzistory snadno vyjedou přes SOA a průšvih je na cestě. Zátěž 2 ohmy, nebo můstek je pro tuhle řadu konců doslova poprava.