Fórum
2 anonym: Právě že neudává - a přitom je samzřejmě frekvenčně závislá, takže by bylo vhodné udávat jakém kmitočtovém pásmu byla měřena. Proto může být udaná (maximální) citlivost, která je ale v oblasti třeba 200-250Hz, což nás u subu vůbec nezajímá. Skutečná citlivost v "pracovní" oblasti - pod 100Hz - je pak třeba o 6dB nižší než "papírová".
A to bych se s tebou hádal! Samozřejmě, analog x-over může fungovat jen tam, kde nepotřebujeme nic hrbit, dohánět, zpožďovat etc. Ale měl jsem drumfill složený z hornflex 18" subu (classA) a EAW LA212, jednoduše nadělený přes LEM DX24. Hrálo to pořád nějak naho... Vyměnil jsem procesor za analogový cross Symetrix 524E (pravda, je to mašina, která svého času stálo tolik, co tři ty LEMy...) s identickým filtrem, jaký emuloval ten digitální sráč - Linkwitz-Riley 24dB/okt na 100Hz - a byl to takovej rozdíl, že jsme málem padli na záda - já i Klauda Kryšpín... nemůžu si pomoct, ale DOBREJ analog lepší než ŠITOVEJ digitál! XTA nebo něco v téhle relaci je samozřejmě naprosto jiná opera...