Fórum

27.05.2011 18:25
#69408 detail odpovědět

Peter:
Z plastových beden RH Sound nic neuděláš, protože už ten vylisovaný zvukovod je tam špatně. Můžeš maximálně nahradit ten mizerný středobas třeba Deltou 12 a na původní zvukovod se pokusit naroubovat například DT150, nic lepšího si ta bedna nezaslouží. Hrát to bude o hodně víc nahlas, středy budou čitelnější, výšky budou určitě čistější oproti původnímu driveru, výhybku můžeš použít z některé z odladěných sestav s Deltou 12 a DT150, pokud nic nenajdeš, jistě Ti pomůže Hubert.
Já jsem před dvěma lety takhle překopával zesilovač i reproduktory v plastovkách RHA15/2/300, změna byla prudká a k lepšímu nejen díky zvýšenému výkonu zesilovače, ale hlavně díky citlivosti Delty 15 a driveru D210Ti, s pasivní výhybkou jsem čaroval tak dlouho, až se mi to zdálo dobrý :-) Jinak ty čínské plastovky jsou v původním provedení naprosto k ničemu, maximálně tak na ozvučení padesáti čtverečních metrů, na víc to nemá. Jinak pro informaci - nejen ostatní distributoři lžou jak když tiskne, lže i RH Sound, který u beden RHA15/2/300 udává výkon 300W, původní středobas je čtyřohmový a při měření sinusem do čtyř jsem naměřil sotva 130W, hliníkové vinutí na toroidu už je takový čínský folklór :-) Ono by to i trochu hrálo, kdyby použité reproduktor a driver měly nějakou rozumnou citlivost, tj. předpoklad, že magnety nejsou slisované ze sraček, ale byl by to slušný ferit s výslednou citlivostí okolo 100dB.
Takže pokud je dost času, volné skelety k využití, lze s tím experimentovat. Hubert určitě namítne, že bez měření to nejde - no mladým nezkušeným klukům to určitě nepůjde, pokud je nenasměruješ, já už si po třiceti letech zkušeností dokážu poradit a v několika případech jsem si i úspěšně poradil.
Hubertovy cenné rady a zkušenosti, které Vám tady na fóru zadarmo předává, jsou nenahraditelné a nepřenositelné. Pokud Vám někomu Hubert řekne "vyser se na to, nemá to smysl", tak to prostě nedělejte, on ví, proč to říká.