Fórum
IvanD:
spoléhá se na to, že rozdíl mezi 1000W a 2000W zesilovačem prakticky není slyšet, jsou to jenom blbé 3dB, které jsou trochu cítit u vysloveně basových zesilovačů, ale u univerzálů tohoto typu určitě ne. V nejnižším levelu poloprofi se už pomalu začínají uplatňovat manýry známé třeba z autohifi, kdy se na kastli autozesilovače skví 5cm písmeny "1000W" a zesilovač přitom dává 4x70W sinus/4ohm a něco málo víc do 2 ohm. Jsou to výkony naměřené zčásti jejich vlastními metodami a zčásti podvod, něco jako u spotřebkových čínských krámů výkon tzv. PMPO /já tomu říkám Poslední Mikrosekunda Před Odpálením/. Jsou to manýry převzaté opravdu z toho nejnižšího levelu, kdy se na dvojici aktivních reprobedýnek k PC skví nálepka "2000W PMPO".
Je to škoda, staré modely EP1500 i EP2500 udávaný výkon dávaly, i když s odřenýma ušima a sinus jen chvilku, pak to shodil tepelný jistič vzadu. Z EP1500 se dá za určitý obolus udělat zesilovač, který se hravě vyrovná RMX1850HD, taktéž není tajemstvím, že Phonicy řady MAX zhruba za poloviční peníze hravě přehrají své prapůvodní vzory QSC RMX při zřejmě solidní spolehlivosti /opravoval jsem zatím jenom jeden cizí a kolega má čtyři/.
Je to zase všecko jenom o penězích, marketingu a reklamě, moc mě mrzí, že i Crest se dal pod křídly Peavey na podobnou cestu /řada CC/. Měl jsem vždycky Cresty Pro a CA zařazené v riderových standardech, na což měly díky své konstrukci plné právo. Řada CC už je očesaná jak to jen jde - je asi jen otázkou času, kdy se na podobnou cestu pustí i LabGruppen a Camco....