Fórum
Přes víkend jsem jednak probíral další archivní měření a právě je sem nahoru Honza Čížek rovná a taky jsem se trochu hrabal v první dodávce Ashly. Celkem nic překvapivého, zesilovače v D třídě opravdu nehřejí, zesilovače pro 25/70/100V serie TRA mají opravdu na výstupu izolační trafa s odbočkami, ovládání DSP je přímo z panelu jednoduché a logické atd. Docela novinkou jsou v našem sortimentu grafické ekvalizéry, protože jsou vesměs mnohem podobnější tomu nedávno probíranému BSS Opal anebo dbx, než u nás zavedeným Rane v tom, že filtry mají větší šířku pásma a pokud jich tedy "vytáhnete" víc vedle sebe současně, tak skutečný průběh daleko přesahuje to, co ukazují knoflíky na předním panelu. V extremních polohách je to víc než +/-30dB (!) U takových GEQ opravdu vřele doporučuju nechávat přepínač rozsahu na +/-6dB dokud s jistotou nevíte, co a proč korigujete. Je ale fakt, že se tím dají rovnat i neuvěřitelné hory doly, zkušební bedýnku s širokopásmovým Studio 5FR jsem roztáhl skoro o tři oktávy (!) a současně velmi slušně srovnal do lajny.