Fórum
Psal jsem, že tu "neuřvatelnost" právě nepotřebuju. A 200m, no možná by stačilo méně :). Je to na moderování různých závodů.
Sinclair ::: Nad těma daisynama už jsem proseděl hodně času. Koupil jsem je od pana Popelky (myslím, že ho znáš). Přijímač a hlavně vysílač vypadají skoro nepoužité. Podle servisního manuálu jsem prošel všechny stejnosměrné napětí v přijímači, a ty sedí. V obou přijímačích jsem zkoušel doladit laděné obvody tak, že jsem měl na anténu připojený FM generátor, tam jsem nastavil udávaný kmitočet atd. a cívky jsem nastavoval tak, aby mi stačil co nejmenší signál z generátoru k tomu, aby se rozsvítila LED "receive". Možná to není úplně odborný přístup, ale snad není úplně mimo. Ale stejně jsem žádnou z cívek nemusel výrazně přenastavit.
Vysílače jsem dolaďoval tak, že jsem měl anténu připojenou na spektrální analyzér a doladil jsem to na danou frekvenci a co nejužší a nejvyšší amplitudu. Odběr vysílače z baterie je 34mA.
Pak jsem to vyzkoušel a zjistil jsem, že se skoro nic nezměnilo. Jeden kanál má dosah tak 50m a druhý sotva 20m.
Jinak tomu dost vadí rušení od notebooku. Když mám vyplé vysílače a dám přijímač nastavený na nejvyšší cilivost tak na metr od ntb, tak to přijímá rušení.
Už jsem byl rozhodnutý, že to dám pryč, ale když všichni píšete na jaké vzdálenosti to funguje.. Asi s tím něco je, ale opravdu netuším co...