Fórum

21.02.2011 13:21
#66851 detail odpovědět

2 Marti v:
njn, ono to co píšeš by mělo odlišovat toho "profíka" od toho "amatéra". Jenže naučit se opravdu pracovat s nějakým profi zařízením, na to nestačí ject s ním jednou za měsíc na kšeft - sám jsem se doopravdy naučil editovat PCM80 až když jsem si koupil vlastní a mohl jí trápit týden doma po večerech se sluchátky na uších. A s digitálními pulty je to samozřejmě ještě složitější - myslím, že jedinej v týhle zemi, kterej fakt ví z hlavy, kde je v DiGiCu jakákoli funkce, je Evžen Zomer...:-)

2 Kalvoj: já myslím, že to "není tak zlé" - i většina "profíků" s i tuhle práci přece vybrala proto, že je to baví, a profesionální čest jim nedá, aby kašlali na to, jak to hraje, i když je to třeba muzika, která je vůbec nebere nebo amatérská kapela, z který to prostě neleze. Všichni jsme přece začínali jako "koníčkáři".

2 Zabaj: počínáš "pracovní dobu" á 200,- kč/h okamžikem, kdy začneš nakládat auto a končíš okamžikem, kdy nad ránem lezeš doma pod sprchu? To asi ne, co, jinak bys dospěl k jiným počtům. Jenomže v momentě, kdy se tím živíš, tak musíš, protože celou tu dobu bys moh dělat něco jiného - za peníze. Navíc, protože to všechno fakturuješ, tak je to "superhrubého" - jenom stát tě stáhne minimálně o 320,- z každé vydělané tisícovky... A můžu Tě ujistit, že řada "profíků" u rentálek nebo v klubech by si pískala, kdyby měla 200 na hodinu...