Fórum
Informace z druhé nebo další ruky už moc spolehlivá nebývá, já jsem zažil a zažívám i takové exoty, že dodneška nepochopili DPH a mají dojem, že někdo "nakupuje bez něj" atd. Pro nás jsou ty pravé firmy, kterým se skutečně snažíme za každou cenu prodat, maloobchody, včetně internetových. To je zde totiž největší trh, ne přímý prodej rentálkám. U nás bohužel prakticky chybí skutečné instalační firmy, které jinde tvoří další silné odběratele velkoobchodu, ale můžu jednoznačně říct, že pravidla máme pro všechny stejná. A jak nakonec můžeš vidět i tady i na diskuzi i jinde, ty rentálky u nás nakupují i tak, pokud je to pro ně výhodné. Já jsem se od začátku snažil držet koncové ceny i rabaty v rozumné výši, protože nevěřím na udržitelnost systému "podplať rentálku, zvukaře, kapelu a oni ti to vrátí tím, že ti pomůžou okrást tzv. obyčejné lidi a podojit erár". Mně se to ekluje a nepodnikáme proto, abychom museli ráno u zrcadla přemýšlet, jestli nám to vůbec stálo zato a jestli by nebylo lepší se picnout do hlavy, než čekat, kdy něco praskne. Teď se přivalil na český maloobchodní trh Thomann a my nemusíme řešit, proč u nás EQ Opal stojí o polovinu víc, než tam. Taky mi bude úplně jedno, pokud si všichni koupí Behringera už jenom u něj :-)