Fórum

05.02.2011 23:23
#66332 detail odpovědět

Proč sílu, na to stačí zvyk. Prostě když nekradu za světla, tak nekradu ani potmě. Tma je skoro polovinu doby a přesto většina věcí zůstává na svém místě. Naprostou většinu jakékoli lumpárny má na svědomí naprostá menšina lidí, to je snadno prokazatelný fakt. I tak rozšířenou sviňárnu, jako krádeže v obchodech, má na svědomí jen malý zlomek populace. Ty snad v krámě kradeš ? Já taky ne a asi málokdo z našich zákazníků, aspoň ty počty ukradeného a prodaného zboží o tom mluví jasně. Já mám na tohle pevný názor minimálně od té doby, co jsem jako externí montér v jednom podniku ztratil peněženku se vším. Bylo to před vánoci, byla hodně plná, nikdo mne tam neznal, 99,9% místních lidí jistě ani netušilo, že tam někdo něco montuje. Chudý region, vypadla mi z horní kapsy montérkové kombinézy na záchodě, našla ji cikánská uklízečka. Tak dlouho mne po celém areálu fabriky hledali, až mne ve výměníkové stanici našli a když mne našli, tak jsem jim řekl, že jsem nic neztratil. Nestačilo jim to, ptali se na jméno a abych se opravdu podíval. Pak mi ji dali a nestačil jsem ani poděkovat. Tomuhle by se asi běžný stálenasraný Čech zdráhal uvěřit, i kdyby to bylo ve Švýcarsku, že...