Fórum

Tono
31.01.2011 16:36
#66164 detail odpovědět

Já mám párák taky s oddělenýma zeměma, ale né origoVielend nebo Harting pouze telefoňácký konektory a protože jsem chtěl předělat na Vieland a být kompaktibilní, začal jsem se schánět po zapojení a zde na fóru jsem se setkal v podstatě s jediným správným řešením a to je společná zem. Byl jsem přesvědčen, že tak to má být. Teď tady čtu, že to tak děláme jen u nás a je to v podstatě špatně. Pro zajímavost připisuji co tenkrát napsal MAD a tomu jsem dokonce věřil.

MAD 18.12.2006 20:36:30
2 RobertG: pokud chceš použít konektory typu WIELAND, ILME, CONNECT nebo HARTING, tak tam standard samozřejmě existuje: Všechny typy mají písmenem označené sloupce a číslem řádky: tj. např. 64pinový konektor má sloupce ABCD s řádky 1 až 16. zapojení je VŽDY tak, A1 B1 je +a- první žíly, C1 D1 +a- druhé žíly, A2 B2 +a- třetí žíly, C2 D2 +a- čtvrté žíly atd. atd. Stínění je vždy společné, spojené ze všech žil do jednoho bodu - na dva plíšky při užších stěnách konektoru, za tímto účelem je v konektoru šroub (tyto plíšky netřeba navzájem propojovat, propojí se přes kocový kryt konektoru při sestavení). Pouze 108 pinový konektor má jen čísla pinů, tam je to jednoduše 1=1+, 2=1-, 3=2+... - Jo a standard je, že kabel by měl být vždy samice-samice, samečci na stageboxu a v pultu.
Myslel jsem, že tohle už všichni vědí --- při vší úctě k pánům z okresní ligy, mít to jinak mi připadá stejně idiotské, jako mít ve všech XLR + na 1 pinu a zem na 3... Jak to proboha řešíte, když si potřebujete půjčit navzájem pulty nebo párák?!