Fórum
Ty 18PS76 máme už rozhodnutý, za ty peníze si myslím, že je to vynikající reprák, samozřejmě kdyby jsme měli dvojnásobnej rozpočet tak vybereme možná něco lepšího, to ale nemáme že;-) Ostatně myslím, že přestože se nejedná o tipický reproduktor vhodný do horny, tak parametr EBP je dobrý a Qes a Qts také nejsou vyloženě špatný, tj. v tom turbu to hrát určitě bude slušně, za ty peníze opravdu není co řešit.
Co se týče středovýšek, tak máme rozhodnuto, že přes všechny jiné výhody nechceme klasiku dvoupásmovku, ale prostě něco na horně, a spíše to třípásmo. Sestavu 2x12" na horně + 2" jsme už také zavrhli, protože náklady na dvoupalec by podle Vašich rad už přesáhli rozpočet, máme sice v záloze možnost koupit opravdu za hubičku 2" Beymu 800Ti, za ty peníze parádu, ovšem pořád se vší pravděpodobností nedostačující (především kvůli tomu skoku v citlivosti dolů při vysokých frekvencích). Proto se rozhodujeme spíš pro to třípásmo.
Varianta 8" RCFka + vejška je sice taky nad rozpočtem, původně jsme uvažovali o ekonomičtější variantě 8" BC 8PE21, ten výkon RCFka se mi však líbí tak moc, že bychom tu investici snad možná nějak schrastili;-) Takže otázkou je co pod to, uvažovalo se i o 1x 12" na horně (12NDL76), ale zdá se mi to (k tomu 8" RCF) už přeci jenom málo s ohledem na dobrý spodní záběr té 8" horny, takže spíš tu 15". 15NW76 už je limitní rozpočet, proto se spíš kloním k 15NDL76, vzhledem k její aplikaci do horny by si myslím měla stačit.
4 dírovku od Fane kritizuješ Huberte; my jsme jí slyšeli hrát i s nějakou obyčejnou a do horny nevhodnou eminencí, asi deltou ještě ke všemu, a málo to rozhodně nehrálo, když jsem si v tom představil to BCčko tak jsem si zamnul ruce.. :-) Problém je, že plánků na samotnou 15ku v horně moc není, má někdo nějaký tip na lepší teda?