Fórum
to FM sound, sestavu na kterou se ptáš používám 3 roky. Aktivně dělené třípásmo s 15PLB76 MR8N301 na D7065 DE250 na HF94. 15PLB76 není pro tuto aplikaci ideální, ale zbyly z jiného projektu tak tam už zůstaly. Používám konfiguraci 1 ks na stranu 4ks 18" subů na stranu. Ze zkušeností bych řekl, že tahle koncepce dokáže zastat opravdu hodně práce s dobrými výsledky. Z počátku jsem měl trochu strach, že DE250 nebude do této bedny stačit, ale nikdy nebylo potřeba nic měnit (kmitačku) a zvukově se mi tento driver velice zamlouvá pro svůj neutrální zvukový charakter. V této bedně jsem zkoušel ještě 2" DE 85, který stojí podstatně více a výsledek byl mizerný. DE 250 přitom koupíš za pár kaček. Při stavbě je potřeba dát pozor na některé detaily. Zejména vystředění 8" na zvukovodu a vzdálenost měniče vůči korektoru, zapuštění do zvukovodu podstatně ovlivňují výsledek. Aktivní dělení s dobrým procesorem (nutná aplikace delay a PEQ) je pro optimum nezbytné. Pokud by tě zajímalo více info, napiš třeba na email. Jistě se ozvou i další. Myslím, že těchto sestav hraje po republice požehnaně. Hodně zkušeností má Petr V.