Fórum
Drumm: Nestihl jsem ti ještě odpovědět do mailu, tak tady. Taky na EM215 nepoužívám žádný equalizer, ikdyž se někdy hodí k doladění akustických vlastností sálu...atd. Jak píše Česťa, pokud přidáš trochu na basech u basových nástrojů, tak ty bedny zahrajou až až. Pokud trváš na subbasech, tak alespoň nějaké slušné v bassreflexu. MT18sub/něco vhodného. Asi nejlevnější varianta bude koupit nějaký crossover, který ti oddělí vršky od spodků a podělit to třeba na 100HZ. Já mám třeba SAC22, stereo crossover, na kterém oříznu kompakty od 100Hz a do subbasů pouštím jen signál mono od 100Hz. Potom bys mohl teoreticky použít jeden kanál RMX2450 a na něj zapojit ty dvě MT215 paralelně a tím dosáhneš na výstupní výkon 1200W protože dvě MT215 mají paralelně 2ohmy. Tedy do každé 600W. Pokud koupíš subbasy které budou osazeny 4ohmovými repro, tak jejich paralelním spojením získáš také 2Ohmy a ty můžeě připojit na druhý kanál zesilovače. Do každého subbasu ti půjde 600W (což je fat málo oproti tomu ci ti půjde do MT215). Tedy ty kompakty budou ale mono a z mixu ti bude stačit jen jeden kanál masteru. Potřebuješ ale pořád ten crossover, do kterého přivedeš mono signál z mixu, z něj signál na kompakty do jednoho kanálu a signál na subbasy do druhého kanálu. Ovšem určitě budeš muset ten kanál s kompakty dost stáhnout oproti subbasům. To je asi nejlevnější řešení, ale velice doporučuji si prostě koupit ještě jeden zesilovač na subbasy. A tím máš vše vyřešené.