Fórum
No zrovna jsem byl dnes lézt na umělé stěně a musím říct ,že 7m není zrovna málo.
Na diskotéku bych dal dnes asi satelit 12 1,4\\\". Určitě je něco v nabídce Prodance , něco nabízí Filip Konvalinka a relativně nově i já. Sestavu 15 1\\\", ta je spíš pro mobilního DJ, co potřebuje zahrát občas i bez subbasu. Uspořádání 4X4 není podle mého zrovna ideální ,ale byl jsem se podívat na pár diskotékách a návštěvnící poslouchají v rozsahu 360st, takže zavěšená bedna v každém rohu má svůj význam.Bedýnka pro to musí být konstruovaná.Nejčastěji používaný vyzařovací úhel výškové horny je 90x40st a asi je optimální. Subbas bych asi řešil jako centrální a jako basreflex 2x18\\\" s příkonem cca 3-4kW. Reproduktory na to dnes jsou a basreflex se chová zvukově neutrálně a nezáludně. MT18Sub má takový netuckavý zvuk.Víc už asi neumím v tuhle chvíli řict, bez znalosti místa a finančního rozpočtu.Na pohon jsou dobré RMX 4050HD, pro basy i satelity.Jako DSP určitě Rane RPM26z, nedá se do něj jednoduše šťourat a technicky bohatě vyhovuje.