Fórum

13.12.2010 20:25
#65099 detail odpovědět

2 návštěvník: 1) nevidím důvod, proč by důvodem mé nespokojenosti se zvukem systému měly být just zesilovače, kterých po Čechách běhá něurekom a odehrál jsem na ně desítky různých akcí s různými aparáty - ledaže by boxy JBL byly cosi exotického, co se s QSC zrovna neschází. 2) do driveracku jsem se opravdu hlouběji nešťoural, nakonec optimální základní nastavení aparatury je vždycky věcí majitele/zvukaře/technika, který systém instaloval. 3)Chyba mezi židí a pultem se samozřejmě nevylučuje, já rozhodně nemám patent na bezchybnost, zas na druhou stranu: když si pustím CDčko na rovné korekce, tak už prostě rovnou slyším - hraje to dobře / nehraje to rovně, ale půjde to dohonit EQ / hraje to nejen frekvenčně nevyrovnaně, ale má to i nějaké jiné problémy - tak úplně hluchej ani blbej po těch letech zas nejsem. 3)Tu cenu jsi vzal kde? To není invektiva, já přiznávám že o ní nevím.
4) nejde o pomlouvání ZNAČKY, jde o kritiku konkrétních modelů. já klidně každému řeknu do očí, že QSC GX je pro mně sračka, kterou bych si nekoupil. S RMX je to naopak, není to SKVĚLÝ zesilovač, ale poměr ceny a výsledku (nejen zvuk, ale i spolehlivost, životnost etc) je výborný a proto se těch zesíků tolik používá a proto je různé PSA a podobně obšlehávají. Zesilovače CROWN macroTech a microTech byly ve své době skvělé a neřeknu proti nim slova. Ano, hrál jsem na "malý" Vertec buzený I-Techy např. na nějakém motosrazu (na takovouhle akci neskutečný aparát) a hrálo to skvěle. 5) bavili jsme se o velkomembránových mikrofonech na OVH a já jsem doporučil to, co mám na dané aplikaci vyzkoušené, opět jsem neřekl slova proti AKG jako značce. OBECNĚ si myslím, že levné řady renomovaných výrobců nejsou nic moc - ani SHURE PG nebo AUDIX fusion mně nebere.
6) jsem pro zanechat osobních invektiv a neplodné diskuze vůbec. Nechme to být.

uznávám jednu věc: není objektivní odsoudit nějakou bedny na základě jednoho koncertu. Ale kdyby to hrálo tak, že bych z toho upad na záda, napsal bych to taky.