Fórum

05.12.2010 13:54
#64930 detail odpovědět

V EM15Bass je ta Kappa jen MINIMÁLNÍM doporučeným osazením, lepší varianty se tady probíraly mockrát. EM151 je trochu jiný případ, už vzhledem k existenci výhybky je nutné osazení dodržet (anebo do toho skeletu namontovat jinou sestavu reproduktorů a výhybky, tady nahoře jich je dost). Opět se to zde probíralo, pro některé kombinace už není moc vhodná ani ta bedna, skoro všechny s lepším osazením by měly mít rozměrnější basreflex. Výsledek samozřejmě kromě osazení a provedení záleží také na dalších věcech, například zesilovačích a co a pro koho se má provozovat, velmi zhruba bych řekl, že 4:4 je v neprospěch basů. Není jisté, proč byl při části demo (já jsem třeba bednu slyšel hrát normálně) problém s 4PRO6001, na bednu to ale nevypadá, možná něco v kabeláži, velmi složitém vedení signálu atd. Pokud by na jejím místě bylo třípásmo se zesilovači a DSP v racku, tak by nejspíš hledání a odstraňování problému trvalo déle, protože by bylo víc možností. Opravdu nemůžete tak komplikovanou akci porovnávat s běžným stavěním jednoho aparátu. Aktivní bedny v praxi šetří čas a zmenšují počet chyb obsluhy, ne naopak. Já nemám důvod se stavět ani na jednu stranu, prodáváme obojí v hodně velkém měřítku a to by opravdu nešlo, kdyby bylo jedno dobře a druhé špatně. S molitanem nevím, držet to asi bude, ale mohl by se při odtrhávání poškozovat povrch, to musí říct někdo, kdo to delší dobu na suchém zipu používá.