Fórum
to Brano: Ono to bude spíše o stylu muziky,mě se třeba osvědčilo umístění mikrofonu "v díře" přední blány,cca. 5 cm hluboko. Korekce na mixu: výšky v rovině,zdůrazněné středy v oblasti 2-3kH pro atack a basy podle prostoru,povětšinou tak "na desáté hodině". Pro bigbít bych zkusil dát mikrofon více k přední bláně,dá se dosáhnout agresivnějšího zvuku,ale je to věc vkusu a navíc každý buben bude znít jinak,univerzální nastavení skutečně neexistuje. Já jsem s tím zrovna minulý týden trochu laboroval,náš bubeník si nechal od nějakého "amíka" přeladit šlapák,použité tlumení byl cca. 5cm silný molitan ve spodní části korpusu a buben sice pěkně hrál,ale poněkud dozníval. Vyřešil to malý polštářek,naplněný molitanovou drtí,který se jednoduše položil k přední bláně,dozvuk zmizel a zvuk šlapáku celkově příjemně změkl. Ale tohle není zaručený návod,jak docílit dobrého zvuku šlapáku,znám bubeníky,kteří v bubnu nemají vůbec nic a hraje jim to,nehledě ke skutečnosti,že každý má o zvuku kicku zcela odlišnou představu a velmi často je třeba podřídit se zvukovým vlastnostem ozvučovaného prostoru.