Fórum
to Hubert: Tak dneska jsem šel na 4PRO 8003-AS s osciloskopem. Ještě předtím jsem zkusil vypojit ART 425A a místo toho dal obyč analog zesilovač, pískalo to furt úplně stejně, takže interference to není. Je to vadnej subwoofer. Dal jsem na výstup osciloskop a zjistil že tam kmitá signál o frekvenci cca 600 až 700 kHz a o amplitudě 200mV až 300 mV. Když jsem tam zapojil kablík 3 m tak se amplituda zvětšila skoro na 1 V a s 10 m kabelem na 1,2 V. Signál je stejnej ať měřím mezi zemí a + signálem tak i mezi + a -. Tady je obrazovka osciloskopu
http://www.ulozto.cz/6516192/4pro-8003-as-rar . Pokud je XOVER nezapojen, je tam jen šum max cca 30 mV nezávislej na délce kabelu. Když zapnu XOVER, tak se výstup promění v generátor středních vln, proto i ta podobnost hučení a pískání. Co s tím? Věřím že by pomohlo trafo 1:1, které odfiltruje vyšší frekvence jak 20 kHz, ale to závadu neřeší, teda pokud to nedělají i ostatní subwoofery jak jsem se ptal... co kdyby se podělalo ještě následně něco jinýho. Šlo by to zavést na prodejnu v Brně a odtamtud byste si to nějak přivezli do Prahy a případně poslali pak ke mě domů? Termínově to zas tak nehoří, takže jestli to bude na opravě týden nebo dva mi zas tak nevadí, hlavně aby to pak chodilo jak má. Myslím že to bude upadlá zem z modulu XOVER, nebo podobná prkotina. Díky